Lek-Tech
Lek-Tech Vochtwering. Vochtvrij: duurzaam en gezond.

Het belang van ventilatie

In de meeste huizen is de luchtkwaliteit binnen slechter dan buiten (bron: Milieu Centraal). Die slechte luchtkwaliteit wordt simpelweg veroorzaakt door het leven in de woning. Het koken, douchen, het drogen van wasgoed of open vuur in de vorm van een haard of kaarsen; dit alles heeft invloed op de luchtkwaliteit. Überhaupt door de aanwezigheid van mensen en dieren raakt de lucht in huis vervuild. Hierdoor kunnen gezondheidsklachten ontstaan, bijvoorbeeld luchtwegproblemen, geïrriteerde ogen of hoofdpijn. Ook voor het behoud van de woning zelf is een goede luchtkwaliteit van belang.
Jaarlijks vragen vele mensen zich af hoe ze de vochtproblemen en schimmelplekken in hun huis kunnen voorkomen of verhelpen (bron: GGD). Soms is er een constructieve oorzaak voor de vochtproblemen en schimmelvorming, zoals doorslaand of optrekkend vocht. Ook door een gebrekkige ventilatie in combinatie met leefgewoonten kunnen deze problemen echter gemakkelijk ontstaan, denk bijvoorbeeld aan condensvorming in een slaapkamer waar de ramen gesloten zijn. Om gezond te kunnen wonen is goede ventilatie van levensbelang!

Wie komt er over de vloer?

Bij iedere opdracht houdt Frank contact met u, ondersteund door onze eigen vakmensen. Wel zo prettig dat u weet op wie u kunt bouwen. Lees meer over ons ›

Contact opnemen?

Schimmel in huis? Water in de kelder? Laat uw gevel vocht door?
Bel ons direct 0485-213077 of stuur ons een bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Afspraak maken ›