Lek-Tech
Lek-Tech Vochtwering. Vochtvrij: duurzaam en gezond.
Nieuws

Schimmels en luchtvochtigheid

Geplaatst op: Dinsdag 07 november 2023
Wij zijn gespecialiseerd in constructieve vochtwering; het verhelpen van vocht dat via de constructie naar binnen treedt. Elk jaar maken we heel wat kelders, funderingen, convectorputten en gevels waterdicht. De vochtproblemen zijn dan vaak te herkennen aan afbladderend stucwerk, zouten en schimmels.
Niet alle schimmels worden echter veroorzaakt door constructieve problemen: zeker sinds de energiekosten flink gestegen zijn, zien we vaker vochtproblemen in particuliere woningen die geen constructieve oorzaak hebben. Op de betreffende pagina op onze website is daar meer over te lezen: 

Op de foto ziet u een hygrometer; voor een klein bedrag kunt u die zelf aanschaffen om de relatieve luchtvochtigheid binnen in de gaten te houden. Is deze te hoog (boven 60%), dan is het te verwachten dat schimmels en condensatie optreden. De oplossing daarvoor zit in het omlaag brengen van de luchtvochtigheid, met behulp van een ontvochtiger, airco-systeem of door leefgewoontes aan te passen. Zo kunt u zelf zorgen voor een gezonder leefklimaat in huis.
http://www.lektech.nl/vochtbestrijding/ventilatie/

Wie komt er over de vloer?

Bij iedere opdracht houdt Frank contact met u, ondersteund door onze eigen vakmensen. Wel zo prettig dat u weet op wie u kunt bouwen. Lees meer over ons ›

Contact opnemen?

Schimmel in huis? Water in de kelder? Laat uw gevel vocht door?
Bel ons direct 0485-213077 of stuur ons een bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Afspraak maken ›