Lek-Tech
Lek-Tech Vochtwering. Vochtvrij: duurzaam en gezond.
Nieuws

Ventileren

Geplaatst op: Vrijdag 05 maart 2021
Ventileren kun je leren! Deel 2: de badkamer.
Wij houden ons vooral bezig met constructieve vochtwering, waar vocht van buiten naar binnen komt. Soms ontvangen we echter ook telefoontjes van klanten die (zonder het te weten) zelf hun vochtprobleem veroorzaken. Vandaag lichten we toe hoe een ventilatiesysteem in de badkamer goed gebruikt kan worden.
Want de badkamer: dat is natuurlijk bij uitstek een plek waar warme en vochtige lucht wordt geproduceerd. Het lijkt dan ook logisch om het raam en de deur open te zetten tijdens het douchen. Gek genoeg kan dat de problemen juist verergeren: als het buiten kouder is dan binnen, dan zorgt het binnenhalen van koude buitenlucht ervoor dat het vocht in de badkamer neerslaat op de muren. Koude lucht kan immers minder vocht bevatten dan warme lucht. Resultaat? Condens overal, wat kan leiden tot schimmelvorming.
Hoe dan wel? Houd het raam en de deur gesloten terwijl je doucht en zet de mechanische ventilatie áán. Het ventilatiesysteem kan op die manier goed onderdruk realiseren in de badkamer en alle vochtige warme lucht afzuigen. Zo simpel kan het zijn!
Nog geen mechanische ventilatie aanwezig op de badkamer? Neem dan contact op; wij kunnen deze voor u installeren. Fijne #vochtvrijdag allemaal!
https://www.lektech.nl/ventilatie/ons-aanbod/

Wie komt er over de vloer?

Bij iedere opdracht houdt Frank contact met u, ondersteund door onze eigen vakmensen. Wel zo prettig dat u weet op wie u kunt bouwen. Lees meer over ons ›

Contact opnemen?

Schimmel in huis? Water in de kelder? Laat uw gevel vocht door?
Bel ons direct 0485-213077 of stuur ons een bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Afspraak maken ›