Lek-Tech
Lek-Tech Vochtwering. Vochtvrij: duurzaam en gezond.
Nieuws

Ventileren

Geplaatst op: Vrijdag 12 maart 2021
Ventileren kun je leren! Deel 3: de kelder.

Vandaag het derde en laatste deel in het drieluik over vochtproblemen die veroorzaakt worden door het gebruik van een ruimte en die vaak voorkomen kunnen worden door andere ventilatiegewoontes te hanteren. De afbeelding verraadt het al: we hebben het over de kelder!

De kelder is bij uitstek een ruimte waar vochtproblemen ook een constructieve oorzaak hebben: vocht van buiten dringt door naar binnen. Maar dat neemt niet weg dat zinvol is om goed te weten hoe het werkt, zodat onnodige schimmelvorming voorkomen kan worden. Op die muffe lucht en beslagen keldervoorraad zit niemand te wachten, toch?

Daarom is het slim om in de kelder vooral te ventileren als het buiten koud is: zet het raam van de koekoek open in de winter, maar houdt het tijdens de hittegolven in de zomer dícht. De warme lucht die je van buiten naar binnen haalt, bevat vocht. En op de koele keldermuren zal dat vocht direct condenseren, met alle ellende tot gevolg.

Fijne #vochtvrijdag!

Wie komt er over de vloer?

Bij iedere opdracht houdt Frank contact met u, ondersteund door onze eigen vakmensen. Wel zo prettig dat u weet op wie u kunt bouwen. Lees meer over ons ›

Contact opnemen?

Schimmel in huis? Water in de kelder? Laat uw gevel vocht door?
Bel ons direct 0485-213077 of stuur ons een bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Afspraak maken ›