Lek-Tech
Lek-Tech Vochtwering. Vochtvrij: duurzaam en gezond.
Nieuws

Ventileren

Geplaatst op: Vrijdag 26 februari 2021

Ventileren kun je leren! Deel 1: de slaapkamer.

Wij houden ons vooral bezig met zogenaamde "constructieve vochtwering", in situaties waar vocht van buiten naar binnen komt. Maar soms krijgen we telefoontjes van klanten die vochtproblemen hebben, die ze (zonder het te weten) zelf veroorzaken.

Denk dan bijvoorbeeld aan de reclame van die beddenfabrikant, waar een bak water over het matras wordt uitgestort om te laten zien hoeveel vocht een slapend mens verliest. En stel je dan voor dat die slaapkamer potdicht zou zijn: waar gaat dat vocht dan heen? Juist ja. Die slaat neer op de koudste plek in de kamer, meestal de hoekjes van de buitenmuur, en veroorzaakt daar schimmel. Brrrrrrr.

Sommige vochtweringsbedrijven verkopen magische wondermiddelen die de schimmel doen verdwijnen. Dat is prima, maar weet dat simpele huismiddeltjes als bleek, soda en een harde borstel óók voldoen. Kun je dat geld lekker in je zak houden.
En realiseer je dat het niet uitmaakt wat je op de muur smeert: als je er blijft slapen met alles potdicht, dan blijft het probleem terugkomen. De voornaamste winst die je kunt halen zit in het gebruik: de lucht moet áltijd voldoende kunnen circuleren. Niet alleen een half uurtje na het opstaan, maar 24 uur per dag. Ventilatieroosters open, ramen op kiepstand, deuren open of met een voldoende grote kier eronder, mechanische ventilatie (indien aanwezig) áán.

Voorkomen is beter dan genezen! Fijne #vochtvrijdag allemaal </div><div class=

Wie komt er over de vloer?

Bij iedere opdracht houdt Frank contact met u, ondersteund door onze eigen vakmensen. Wel zo prettig dat u weet op wie u kunt bouwen. Lees meer over ons ›

Contact opnemen?

Schimmel in huis? Water in de kelder? Laat uw gevel vocht door?
Bel ons direct 0485-213077 of stuur ons een bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Afspraak maken ›