Lek-Tech
Lek-Tech Vochtwering. Vochtvrij: duurzaam en gezond.
Fundering afdichten

Fundering afdichten

Bij het beschermen van een woning aan de buitenzijde denkt men veelal aan de buitenmuren. Maar de fundamenten waar een woning op staat zijn zeker zo belangrijk. Bij veel oudere gebouwen is de fundering gemaakt van baksteen, later is dit vervangen door het gebruik van beton. Maar dat beton had uiteraard niet de kwaliteit die we tegenwoordig gewend zijn. Door de jaren heen kunnen vocht- en water hun invloed uitoefenen op de vaak wat kwetsbare constructie. Soms is er sprake van betonrot. De fundering kan poreus worden en vocht vindt langzaam zijn weg naar binnen. Vochtophopingen en optrekkend vocht aan de binnenzijde van de muur zorgen voor schimmelvorming en schade aan het stucwerk. 

Door de fundering geheel te ontgraven en te voorzien van onze bitumineuze afdichting zal de fundering beter bestand zijn tegen de negatieve invloeden van vocht en water, bijvoorbeeld wanneer het grondwater hoog staat. Ook is het mogelijk om gelijktijdig de fundering te isoleren, zo worden koudebruggen geminimaliseerd en de kans op schimmelvorming verkleind (zie onze projecten).

 

Fundering afdichtenFundering afdichtenFundering afdichten
"Ze deden gewoon goed hun werk en bovendien waren ze netjes."
Meer referenties ›

Wie komt er over de vloer?

Bij iedere klus is of Frank of Larry aanwezig, vergezeld door vakmannen die werken volgens onze normen. Wel zo prettig dat u weet op wie u kunt bouwen. Lees meer over ons ›