Lek-Tech
Lek-Tech Vochtwering. Vochtvrij: duurzaam en gezond.

Ventilatie

​Regelmatig komen wij in woningen waar geen constructieve oorzaak blijkt te zijn voor de gevonden vochtproblemen. Er is dan geen optrekkend of doorslaand vocht, maar tóch is er sprake van een hoge luchtvochtigheid, condens of zelfs schimmel. Uiteraard met alle negatieve gevolgen voor de gezondheid en de woning van dien! Vaak is er dan sprake van een ventilatieprobleem: er wordt niet voldoende geventileerd, omdat dat onmogelijk of onwenselijk lijkt. Bijvoorbeeld wanneer er in een monumentaal pand glas-in-lood aanwezig is, eventueel met voorzetramen, is het vaak niet mogelijk om ventilatieroosters (dauerluft) in het raam aan te laten brengen. Ook is het voor veel mensen een ingrijpende klus om deze roosters te laten plaatsen. Verder kunnen in oudere woningen ramen niet altijd geopend worden en vinden veel mensen het daarnaast sowieso bezwaarlijk om de ramen 24 uur per dag open te laten, vanwege de inbraakgevoeligheid maar ook vanwege het toegenomen energieverbruik door warmteverlies. Toch is het verstandig om te zorgen dat er 24 uur per dag geventileerd wordt, om de luchtkwaliteit te verbeteren en vochtproblemen te voorkomen, zeker in ruimtes waar geleefd, geslapen en/of gewassen wordt. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor.
Heeft u hier vragen over? U kunt ons altijd bellen voor gratis telefonisch advies, of contact opnemen via het contactformulier. Wilt u dat wij ter plaatse de situatie bekijken en advies komen geven? Ook dat is mogelijk, maar in dat geval worden er advieskosten gerekend. Neem contact op voor meer informatie!
 

Wie komt er over de vloer?

Bij iedere opdracht houdt Frank contact met u, ondersteund door onze eigen vakmensen. Wel zo prettig dat u weet op wie u kunt bouwen. Lees meer over ons ›

Contact opnemen?

Schimmel in huis? Water in de kelder? Laat uw gevel vocht door?
Bel ons direct 0485-213077 of stuur ons een bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Afspraak maken ›